maandag 10 december 2012

31 - Mash-ups

Het laatste ding!

We hebben voor opdracht 1 eerst de website geprobeerd van historiekaart.nl, maar deze was niet meer beschikbaar. Daarna ons in de kaart van Amersfoort verdiept en het monumentale pand van Het Leger des Heils bekeken op 'streetview' niveau.

Op Flickr hebben we gekeken naar de foto en de plaats waar de foto is genomen. Zodra je op de plaats klikt, krijg je de foto's te zien die in de buurt van de huidige foto zijn genomen. Dit kan handig zijn indien je specifieke foto's nodig hebt van een plaats of land.

Op Picasa het spel gespeeld. Lastig spel, aangezien de foto's zo ingezoomd zijn dat je moeilijk kunt bepalen waar ze genomen zijn. Wel grappig is om te zien hoeveel km. je ernaast zit. Maar of het ook echt functioneel is...

Het spel Map-It heeft o.i. geen toegevoegde waarde, daar je erg veel moeite moet doen om uberhaupt mee te kunnen spelen. Je prikt de foto, geeft hem aan op de kaart en dan moet je gelijk je gegevens invullen. Als voorbeeld voor het gebruik van een mash-up d.m.v. de kaart, is het wel duidelijk.

De website van National Trust werkte niet. Je kreeg duidelijk een wereldkaart, maar helaas niet aangegeven welke monumenten je kunt bekijken op straatniveau. We hebben geprobeerd het zover mogelijk in te zoomen, maar ook zonder resultaat.

Voor opdracht 6 hebben we www.poetryatlas.com en loc.alize.us bekeken. Grappig om kennis mee te maken, maar ik zal er zelf niet zo snel gebruik van maken. Daarnaast worden de websites maar beperkt gebruikt, waardoor je maar in een paar werelddelen foto's of poëzie te zien krijgt. Het is meer 'leuk' dan functioneel.

Bedankt voor jullie support Thea & Yntskje! Leuk om iedere keer een berichtje te krijgen na het schrijven van een blog! Dat werkt motiverend.

Maar nu toch......................... DE FINISH!



1 opmerking:

  1. Hoi Blogmeisje,

    Jammer inderdaad dat sommige links niet meer werken. De opdrachten voor de cursus zijn ook al weer een tijdje geleden gemaakt. Zie je maar weer hoe snel dingen "verouderen" en dus niet meer up to date zijn op het internet.
    Ik heb op ons weblog nog een stukje geschreven over de Nachtwacht, die je dankzij de technieken van Streetview tot in detail kunt bekijken. Het is onderdeel van het google art project. Als je van kunst houdt is deze site aan te bevelen.

    Fijn te horen, dat onze aanmoedigingen -en misschien zelfs soms een puntje van kritiek- motiverend hebben gewerkt.
    Jij hebt de eindstreep gehaald!

    Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen